Az egyéni vállalkozótól a befektetőig.


Több évtizede kering a magukat tudatos vállalkozónak mondók körében a fenti ábra szerinti csoportosítás.
A legtöbben úgy értelmezik, hogy a négyszög bal oldalán KELL dolgozni, a jobb oldalon már nem.

Vannak olyanok is, akik ebből vezetik le, hogy a jobb oldali az passzív jövedelem, míg a bal oldalon a pénzért keményen gürizni kell.

Szerintem ez végletes és végzetes(!) leegyszerűsítése a a dolgoknak.
Sok olyan cégvezetőt, sőt befektetőt ismerek, aki ugyancsak tiltakozna, ha azt mondanám neki: Jó neked, mert neked már dolgoznod sem kell....

Az alkalmazott a munkaerejét, a munkaidejét "adja el", és ha ezt tényleg eredményesen akarja művelni, akkor bizony már neki is szükségeltetik egy jó adag vállalkozói szemlélet.

Az egyéni vállalkozó, még ha tök egyedül dolgozik is, ma már nem élhet meg úgy hogy ne lennének bizonyos mértékű befektetői ismeretei.

Kevés cégvezetőnek van nyugodt élete, mert neki nem csak a saját, hanem a csapata megélhetését is menedzselnie kell. 

Ma már egy befektető sem tud eredményes lenni, ha befektetései ELŐTT-KÖZBEN-UTÁNA nem végez nagyon komoly elemző-modelláló munkát, ha nem dolgozik keményen a kapcsolati tőkéje fejlesztésén.

Jó-e egyáltalán valamire ez a bűvösnek nevezett cashflow négyszög?
DE jó ám!
Mégpedig arra, hogy elinduljon a gondolkodásunk oda-vissza, hogy empatikusan belelássunk abba, hogy az egyes négyszögekben mennyi tennivalónk, milyen munkánk lesz, vagy lenne...

Ezek az oldalak főleg az egyéni vállalkozókról szólnak.
Azokról az egyéni vállalkozókról, akik már jó adag vállalkozói tapasztalatot szereztek, és valami ok miatt most ÚJRAKEZDIK.

Újrakezdik, de most már tisztán látják, hogy mi a különbség egy egyéni vállalkozó és egy befektető között.