A "Büdös maszek"-tól a tisztességes vállalkozóig.


Hu-húúúú! 
Hát, nem volt egy könnyű út...

Az 56-os forradalom után, nagyon-nagyon lassan éledező kiskereskedő-kisiparos "réteg" merészebb tagjai látták, hogy nagyon-nagy IGÉNY lenne a munkájukra.

Ezért, BELEVÁGTAK!

Lehetetlen felsorolni az összes kereskedelmi és üzletágat, ezért csak két jellemző példát mutatok be.
Az egyik mindenféleképpen a lángossütő.
Mégpedig főleg a BALATONI LÁNGOSSÜTŐ!

Az épülő szocializmus vezetői nagy hagsúlyt fektettek a munkások üdültetésének nevezett látszatmegoldásokra. Az viszont mindenképpen igaz, hogy rengetegen, ekkor látták először a "Magyar Tenger"-t, ahol a strandolók ellátására megengedték a már majdnem feledésbe merült lángos sütését.

Az akkor még 2(!) Ft-ba kerülő lángosnak nagy keletje volt, akár a többszázas sort is kiállva, vitték a családnak a lángoshalmokat. Így természetesen a lángossütő is az akkori átlagos fizetéstől (800-1000Ft/hó) jóval nagyobb jövedelmet ért el, autót(!) vett, építkezni kezdett, jól élt...

Ő lett az írigyelt, első számú "Büdös maszek"!

Hasonló utat jártak be a szekérfuvarozást felváltó, Barkassal, ARO-val, ZSUK-kal bútort hazaszállító, esetleg gyorsan szenet-fát-tüzelőt rugalmasan előteremtő teherfuvarozók.

Ők is szépen gyarapodtak, és ők sem úszták meg a "Büdös maszek"-ozást.

A társadalom fejlődött, igényei megnőttek, és így teljesen természetes, hogy kialakult az ilyen igényeket felismerő és kielégítő vállalkozói kör.

Ma már teljesen természetes, hogy a modern eszközökkel dolgozó, minőségileg kiváló, tisztességes  munkát végző vállalkozók szépen profitálnak.

No, nagyjából így jutottunk el a "Büdös maszek"-tól a tisztességes vállalkozókhoz.
Azokhoz a vállalkozókhoz, akik minden szellemi-gazdasági-fizikai erejük végső felhasználása ellenére is most bajba kerültek.

Róluk-nekik szól ez a honlap, nekik ad olyan eszközöket amelyekkel újraindíthatják vállalkozásaikat.
És.
Újra is fogják indítani.
De, most már MÁSKÉPP!